Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

20 Haziran 2015 Cumartesi

İNTERNETTEN GAZETE OKUMAK

Yusuf YEŞİLKAYA

Çocukluğumdan beri bir gazete okuma alışkanlığım var.Eve neredeyse her gün en az bir gazete alır,onu da inciğine cinciğine kadar okurum.Alamadığım ve geriye kalan gazeteleri de internetten okumya çalışırım.İnternette gazete okumak kolay,hoş ve güzel de bazı zorlukları da yok değil.


Öncelikle ulaşmak istediğiniz habere ulaşana kadar canınız çıkıyor.Ya öncesinde bir anket var ya bitmeyen bir reklam videosu(reklamı geç diyene kadar zaten reklamın yarısı geliyor.)ya da video olmasa da herhangi bir ürünün reklamı.Bunlar geçtikten sonra haberein sağında solunda bazen kelimelere gizlenen reklamlar.Yani bir habere ulaşan kadar reklam üstüne reklam görüyoruz.

Diğer yandan son zamanlarda moda olan fotoğraflı haber.bir habere tıklıyorsunuz sonrasında o haberin içeriğini öğrenebilmek için birçok fotoğraf görüyorsunuz.İşin kötü tarafı bir yandan merak dürtüsüyle bu fotoğrafları tıklıyorsunuz sonunda hiçbir şeyin çıkmadığını veyahutta bildiğiniz bir haberin olduğunu görüyorsunuz.

Haber başlıkları da o kadar sansasyonel ki yanıp sönerek adeta tıkla beni diyor.Tıklayınca da haberin başlığı ile içieriği arasında belirli bir farkın olduğunu,düz bir başlıkla verildiğinde kimsenin bu haberi tıklamayacağını görüyosunuz.

Uzun lafın kısası internet gazeteciliğinde veya gazetelerin internet sayfasında okurların da bir şekilde düşünülmesi gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder