Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

22 Eylül 2014 Pazartesi

SPORDAN KISA KISA 2

Yusuf YEŞİLKAYA


Geçen hafta yazdığım spordan kısa kısa yazısını her hafta yazmaya karar verdim.Her hafta pazartesi günü önemsediğim spor haberlerini burada kısa kısa yorum yaparak sizler sunacağım.




                                                *                *                  *
İlk olarak İzmir'de yapılan bir şampiyonadan bahsetmek istiyorum.Gerçi dün açılışı başladı,bugün ise müsabakalar başladı ama daha vakti var.Takip etmek isteyenler edebilirler.Dün Halkapınar Spor Salonunda 33.Ritmik Cimnastik Dünya Şampiyonası başladı.Şampiyona 28 Eylül'e kadar devam edecek.58 ülkeden 325 sporcu bu şampiyonada yeteneklerini sergileyecekler.İlgilenen varsa veya sosyal aktivite olarak da gidilebilir.

                                               *                    *                  *
Diğer bir müsabakada İtalya'da.2014 Kadınlar Dünya Voleybol Şampiyonası yarın başlayacak.Türkiye de bu turnuvada yer alacak.Maçlar Ntvspor ve Ntvspor.netten canlı olarak izlenebilecek.Biraz turnuva kurallarından bahsetmek gerekirse ilk turda A,B,C,D olarak 4 grup olacak.Gruplarında ilk 4'e giren ülkeler 8'erli iki gruba ayrılacak.Bir önceki turda aynı grupta yer almış takımlar,bu turda aynı gruba düşemeyecekler.Bu turda ilk 3 sırada yer alan takımlar yine iki gruba bu sefer 3'erli şekilde ayrılacak ve gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar yar finale yükselecek.Milli takımımızın ilk maçını yarın saat 18:00'da oynayacak.

                                             *                      *                     *
Bu haberde cimnastikten.Genç bir sporcumuz olan Ferhat Arıcan Dünya cimnastik literatürüne"Arıcan Hareketi" adıyla 3. bir hareket kazandırmak üzere.Daha önce 2 hareketi dünya cimnastik litaratürüne giren sporcumuz önümüzdeki 2 turnuvadan birinde bu hareketi başarı ile tamamlarsa bu hareketi de litaratüre sokmuş olacak.

                                              *                       *                        *
Son olarak Formula 1'den bahsedip bu haftaki yazıyı kapatalım.Dün yapılan Singapur GP'sini Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton kazandı.Takım arkadaşı ve şampiyonadaki en önemli rakibi Nico Rosberg'in yolda kalması bu zaferi katmerli yaptı.Bu galibiyetle Lewis Hamilton pilotlar şampiyonasında ilk sırayı alırken markalar şampiyonasında Mercedes liderliğini sürdürdü.Podyomun diğer basamaklar Red-Bull pilotlarının oldu.Red-Bull'un Alman pilotu ve son dünya şampiyonu Sebastian Vettel 2.,Avustralyalı pilotu Daniel Riccardio 3. oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder